• info@bloempassie.nl

Calathea

Calathea, een geslacht van tropische planten, omvat verschillende soorten die worden gewaardeerd om hun decoratieve bladeren en elegantie. Deze planten, afkomstig uit de regenwouden van Zuid-Amerika, brengen een vleugje tropische pracht naar binnen.

Calathea Soorten

1.

Calathea Zebrina

Bekend om zijn opvallende zebra-achtige strepen op de bladeren.

2.

Calathea Orbifolia

Gekenmerkt door grote, ronde bladeren met zilverachtige strepen.

3.

Calathea Ornata

Onderscheidt zich door roze strepen op donkergroene bladeren.

Calathea Voordelen:

 1. Luchtzuiverend: Calathea's dragen bij aan het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen op te nemen.

 2. Decoratieve Waarde: De diverse bladpatronen en kleuren maken Calathea tot een esthetische aanvulling op elk interieur.

Calathea Nadelen:

 1. Gevoelig voor Droogte: Calathea's verdragen geen uitdroging. Het handhaven van de juiste vochtigheidsgraad is cruciaal.

 2. Gevoelig voor Direct Zonlicht: Blootstelling aan direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

Kenmerken van Calathea:

 • Bladeren: Vaak groot, langwerpig en opvallend getekend met patronen, variërend van strepen tot vlekken.

 • Kleur: Het kleurenpalet van Calathea-bladeren omvat verschillende tinten groen, aangevuld met markante kleuraccenten, zoals roze of zilver.

Calathea Verzorging:

 1. Licht: Helder, indirect licht is ideaal. Bescherm tegen direct zonlicht, wat bladverbranding kan veroorzaken.

 2. Water: Houd de grond gelijkmatig vochtig. Vermijd zowel droogte als drassige omstandigheden.

 3. Luchtvochtigheid: Calathea's gedijen in een vochtige omgeving. Regelmatig sproeien of plaatsen op een vochtige schaal kan gunstig zijn.

 4. Temperatuur: Ideale temperaturen liggen tussen 18-24°C. Bescherm tegen koude tocht.

 5. Voeding: Geef tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) maandelijks een uitgebalanceerde vloeibare meststof.

Calathea plant kopen

Calathea Stekken:

 • Snijd gezonde stengelsegmenten af en plant ze in vochtige potgrond. Plaats ze op een warme, vochtige locatie om wortels te ontwikkelen.

Calathea Bruine Randen:

 • Bruine randen op de bladeren kunnen duiden op lage luchtvochtigheid. Sproei regelmatig en creëer een vochtige omgeving.

Calathea Verzorging:

 • Bodem: Gebruik goed doorlatende potgrond om wateroverlast te voorkomen.

 • Verpotting: Verpot de plant om de paar jaar om de grond te vernieuwen en ruimte te bieden voor groei.

Populaire planten

Creëer Je Eigen Terrarium: Een Stukje Natuur Binnen

Heb je altijd al een eigen kleine groene oase willen creëren, maar weet je niet waar te beginnen? Een DIY terrarium is de perfecte manier om een stukje natuur in je leefruimte te brengen. Met een terrarium kun je een miniatuurtuin bouwen in een glazen container, waardoor je een laag onderhoud, mooi en levend stuk decor hebt om van te genieten.

Luchtzuiverende Planten

Ontdek de wonderen van luchtzuiverende planten die niet alleen je huis opfleuren maar ook bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Verken onze uitgebreide gids over onze top 10 luchtzuiverende planten, hoe je voor ze moet zorgen, en hoe ze kunnen bijdragen aan een schonere en frissere lucht in je huis. Laat je inspireren en transformeer je leefruimte in een groene, schone oase.

Kunstbloemen Kopen of Kunstboeket Kopen

Kunstbloemen brengen vreugde en schoonheid in ons leven. Ontdek de beste plaatsen om kunstbloemen of boeketten te kopen voor die speciale gelegenheid of gewoon om je dag op te fleuren. Van romantische rozen tot vrolijke zonnebloemen, vind de perfecte kunstbloemen om je gevoelens uit te drukken. Onze gids biedt tips over het kiezen van het perfecte boeket en hoe je voor gesneden bloemen moet zorgen om hun schoonheid te behouden.

DIY Terrarium

Duik in de fascinerende wereld van DIY terrariums en terrariumplanten. Leer hoe je je eigen mini-ecosysteem kunt creëren met onze stap-voor-stap handleidingen en ontdek welke planten het beste gedijen in terrariumomstandigheden. Of je nu een doorgewinterde tuinier of een beginner bent, ontdek de vreugde van het creëren van je eigen terrarium en breng een stukje natuur in je huis.

VOORDELEN VAN PLANTEN IN JE HUIS

Het hebben van planten in huis gaat verder dan alleen esthetiek. Ontdek de talrijke voordelen van planten in je huis, van luchtzuivering en vochtregulatie tot het creëren van een rustgevende en aangename sfeer. Of je nu een groene duim hebt of op zoek bent naar gemakkelijk te verzorgen plantenopties, zoals de verfijnde Aglaonema Silver Bay, de opvallende Alocasia Zebrina en de tropische Bananenplant, onze gids onthult hoe je kunt profiteren van het toevoegen van een vleugje groen aan je leefruimte.

Jouw Maandelijkse Dosis Planteninspiratie
Van de nieuwste trends in huisplanten tot handige verzorgingstips, en van exclusieve aanbiedingen tot inspirerende DIY-projecten. Abonneer je nu en laat je elke maand inspireren om je huis te transformeren in een groene oase van rust en schoonheid.
 • Rechtstreeks vanuit de kweker
 • Binnen 3 werkdagen in huis
 • info@bloempassie.nl
© 2023 gemaakt door label111.nl all rights reserved KVK: 90084683