• info@bloempassie.nl

Alocasia Zebrina Plant

Alocasia Zebrina, ook wel bekend als de Olifantsoor Plant, is een opvallende tropische plant die geliefd is vanwege zijn unieke uiterlijk. Met opvallende, zebra-achtige strepen op zijn stelen en grote, hartvormige bladeren, is deze plant een echte blikvanger in elke binnenruimte.

Voordelen van Alocasia Zebrina:

 1. Decoratieve Waarde: De unieke uitstraling van de Alocasia Zebrina voegt een decoratief element toe aan elk interieur.

 2. Luchtzuiverend: Zoals veel kamerplanten draagt Alocasia Zebrina bij aan het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen op te nemen.

Nadelen van Alocasia Zebrina:

 1. Giftig: Alocasia Zebrina is giftig voor mensen en huisdieren. Plaats het buiten bereik van kinderen en huisdieren.

 2. Gevoelig voor Overwatering: Te veel water kan leiden tot wortelrot. Zorg voor een goed doorlatende potgrond en pas op met watergift.

Veelvoorkomende Problemen:

 • Bladhang: Als de Alocasia Zebrina hangt, kan dit duiden op te veel water. Laat de grond tussen gietbeurten opdrogen.

Kenmerken van Alocasia Zebrina:

 • Bladeren: Groot, pijlvormig en voorzien van opvallende zebra-achtige strepen, waardoor de plant zijn naam krijgt.

 • Stelen: Lang, slank en opvallend, met een patroon dat doet denken aan zebra's.

 • Grootte: Afhankelijk van de groeiomstandigheden kan Alocasia Zebrina een indrukwekkende hoogte bereiken.

Alocasia Zebrina Verzorging:

 1. Licht: Plaats de Alocasia Zebrina op een plek met helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht, vooral in de middag.

 2. Water: Houd de grond vochtig maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen.

 3. Luchtvochtigheid: Alocasia Zebrina gedijt goed in een vochtige omgeving. Regelmatig sproeien kan gunstig zijn, vooral in droge klimaten.

 4. Temperatuur: Ideale temperaturen liggen tussen 18-25°C. Bescherm de plant tegen tocht en koude temperaturen.

 5. Voeding: Geef tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) maandelijks een uitgebalanceerde vloeibare meststof.

Alocasia Zebrina plant kopen - Olifantsoor plant kopen

Alocasia Zebrina Stekken:

 • Snijd een gezonde stengel met minstens één knol uit de moederplant.

 • Laat de snede enkele uren drogen om te voorkomen dat de stek gaat rotten.

 • Plant de stek in vochtige potgrond, en houd de grond vochtig totdat de wortels zijn gevestigd.

Populaire planten

Creëer Je Eigen Terrarium: Een Stukje Natuur Binnen

Heb je altijd al een eigen kleine groene oase willen creëren, maar weet je niet waar te beginnen? Een DIY terrarium is de perfecte manier om een stukje natuur in je leefruimte te brengen. Met een terrarium kun je een miniatuurtuin bouwen in een glazen container, waardoor je een laag onderhoud, mooi en levend stuk decor hebt om van te genieten.

Luchtzuiverende Planten

Ontdek de wonderen van luchtzuiverende planten die niet alleen je huis opfleuren maar ook bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Verken onze uitgebreide gids over onze top 10 luchtzuiverende planten, hoe je voor ze moet zorgen, en hoe ze kunnen bijdragen aan een schonere en frissere lucht in je huis. Laat je inspireren en transformeer je leefruimte in een groene, schone oase.

Kunstbloemen Kopen of Kunstboeket Kopen

Kunstbloemen brengen vreugde en schoonheid in ons leven. Ontdek de beste plaatsen om kunstbloemen of boeketten te kopen voor die speciale gelegenheid of gewoon om je dag op te fleuren. Van romantische rozen tot vrolijke zonnebloemen, vind de perfecte kunstbloemen om je gevoelens uit te drukken. Onze gids biedt tips over het kiezen van het perfecte boeket en hoe je voor gesneden bloemen moet zorgen om hun schoonheid te behouden.

DIY Terrarium

Duik in de fascinerende wereld van DIY terrariums en terrariumplanten. Leer hoe je je eigen mini-ecosysteem kunt creëren met onze stap-voor-stap handleidingen en ontdek welke planten het beste gedijen in terrariumomstandigheden. Of je nu een doorgewinterde tuinier of een beginner bent, ontdek de vreugde van het creëren van je eigen terrarium en breng een stukje natuur in je huis.

VOORDELEN VAN PLANTEN IN JE HUIS

Het hebben van planten in huis gaat verder dan alleen esthetiek. Ontdek de talrijke voordelen van planten in je huis, van luchtzuivering en vochtregulatie tot het creëren van een rustgevende en aangename sfeer. Of je nu een groene duim hebt of op zoek bent naar gemakkelijk te verzorgen plantenopties, zoals de verfijnde Aglaonema Silver Bay, de opvallende Alocasia Zebrina en de tropische Bananenplant, onze gids onthult hoe je kunt profiteren van het toevoegen van een vleugje groen aan je leefruimte.

Jouw Maandelijkse Dosis Planteninspiratie
Van de nieuwste trends in huisplanten tot handige verzorgingstips, en van exclusieve aanbiedingen tot inspirerende DIY-projecten. Abonneer je nu en laat je elke maand inspireren om je huis te transformeren in een groene oase van rust en schoonheid.
 • Rechtstreeks vanuit de kweker
 • Binnen 3 werkdagen in huis
 • info@bloempassie.nl
© 2023 gemaakt door label111.nl all rights reserved KVK: 90084683