• info@bloempassie.nl

Calathea Ornata Plant

Calathea Ornata, ook wel bekend als de Pinstripe Plant, is een betoverende kamerplant die wordt gewaardeerd om zijn elegante uitstraling en opvallende roze strepen op de bladeren. Deze sierlijke plant voegt een vleugje verfijning toe aan elk interieur.

Calathea Voordelen:

 1. Luchtzuiverend: Calathea Ornata draagt bij aan het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen op te nemen.

 2. Esthetische Pracht: De roze strepen voegen een decoratief element toe, waardoor het een visuele traktatie is.

Calathea Nadelen:

 1. Gevoelig voor Droogte: Zoals veel Calathea-soorten, verdraagt ook Calathea Ornata geen uitdroging. Een constante vochtigheidsgraad is essentieel.

 2. Gevoelig voor Direct Zonlicht: Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

Kenmerken van Calathea Ornata:

 • Bladeren: Langwerpig met roze strepen die contrasteren met het donkergroene blad, waardoor het een uniek en aantrekkelijk uiterlijk krijgt.

 • Grootte: Matig groeiend, met opgaande stengels die een compacte bos vormen.

Calathea Ornata Verzorging:

 1. Licht: Helder, indirect licht is ideaal. Bescherm tegen direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

 2. Water: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd drassige omstandigheden. Gebruik lauwwarm water.

 3. Luchtvochtigheid: Calathea Ornata gedijt goed in een vochtige omgeving. Regelmatig sproeien of plaatsen op een vochtige schaal kan gunstig zijn.

 4. Temperatuur: Ideale temperaturen liggen tussen 18-24°C. Bescherm de plant tegen koude tocht.

 5. Voeding: Geef tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) maandelijks een uitgebalanceerde vloeibare meststof.

 6. Bodem: Gebruik goed doorlatende potgrond om wateroverlast te voorkomen.

 7. Verpotting: Verpot de plant om de paar jaar om de grond te vernieuwen en ruimte te bieden voor groei.

Calathea Ornata plant kopen

Calathea Ornata Stekken:

 • Snijd gezonde stengelsegmenten af en plant ze in vochtige potgrond. Plaats ze op een warme, vochtige locatie om wortels te ontwikkelen.

Calathea Ornata Bruine Randen:

 • Bruine randen kunnen duiden op lage luchtvochtigheid. Sproei regelmatig en creëer een vochtige omgeving.

Populaire planten

Creëer Je Eigen Terrarium: Een Stukje Natuur Binnen

Heb je altijd al een eigen kleine groene oase willen creëren, maar weet je niet waar te beginnen? Een DIY terrarium is de perfecte manier om een stukje natuur in je leefruimte te brengen. Met een terrarium kun je een miniatuurtuin bouwen in een glazen container, waardoor je een laag onderhoud, mooi en levend stuk decor hebt om van te genieten.

Luchtzuiverende Planten

Ontdek de wonderen van luchtzuiverende planten die niet alleen je huis opfleuren maar ook bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Verken onze uitgebreide gids over onze top 10 luchtzuiverende planten, hoe je voor ze moet zorgen, en hoe ze kunnen bijdragen aan een schonere en frissere lucht in je huis. Laat je inspireren en transformeer je leefruimte in een groene, schone oase.

Kunstbloemen Kopen of Kunstboeket Kopen

Kunstbloemen brengen vreugde en schoonheid in ons leven. Ontdek de beste plaatsen om kunstbloemen of boeketten te kopen voor die speciale gelegenheid of gewoon om je dag op te fleuren. Van romantische rozen tot vrolijke zonnebloemen, vind de perfecte kunstbloemen om je gevoelens uit te drukken. Onze gids biedt tips over het kiezen van het perfecte boeket en hoe je voor gesneden bloemen moet zorgen om hun schoonheid te behouden.

DIY Terrarium

Duik in de fascinerende wereld van DIY terrariums en terrariumplanten. Leer hoe je je eigen mini-ecosysteem kunt creëren met onze stap-voor-stap handleidingen en ontdek welke planten het beste gedijen in terrariumomstandigheden. Of je nu een doorgewinterde tuinier of een beginner bent, ontdek de vreugde van het creëren van je eigen terrarium en breng een stukje natuur in je huis.

VOORDELEN VAN PLANTEN IN JE HUIS

Het hebben van planten in huis gaat verder dan alleen esthetiek. Ontdek de talrijke voordelen van planten in je huis, van luchtzuivering en vochtregulatie tot het creëren van een rustgevende en aangename sfeer. Of je nu een groene duim hebt of op zoek bent naar gemakkelijk te verzorgen plantenopties, zoals de verfijnde Aglaonema Silver Bay, de opvallende Alocasia Zebrina en de tropische Bananenplant, onze gids onthult hoe je kunt profiteren van het toevoegen van een vleugje groen aan je leefruimte.

Jouw Maandelijkse Dosis Planteninspiratie
Van de nieuwste trends in huisplanten tot handige verzorgingstips, en van exclusieve aanbiedingen tot inspirerende DIY-projecten. Abonneer je nu en laat je elke maand inspireren om je huis te transformeren in een groene oase van rust en schoonheid.
 • Rechtstreeks vanuit de kweker
 • Binnen 3 werkdagen in huis
 • info@bloempassie.nl
© 2023 gemaakt door label111.nl all rights reserved KVK: 90084683