• info@bloempassie.nl

Calathea Orbifolia Plant

Calathea Orbifolia, een prachtige vertegenwoordiger van de Calathea-familie, onderscheidt zich door zijn opvallende zilverachtige bladeren met donkergroene strepen. Deze sierlijke kamerplant voegt een vleugje elegantie toe aan elk interieur en staat bekend om zijn unieke bladtekening.

Calathea Orbifolia Voordelen:

 1. Luchtzuiverend: Net als veel kamerplanten draagt Calathea Orbifolia bij aan het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen op te nemen.

 2. Esthetische Waarde: De unieke bladtekening en elegantie maken het een gewilde keuze voor decoratie.

Calathea Orbifolia Nadelen:

 1. Gevoelig voor Droogte: Calathea's verdragen geen uitdroging. Het handhaven van de juiste vochtigheidsgraad is cruciaal.

 2. Gevoelig voor Direct Zonlicht: Blootstelling aan direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

Kenmerken van Calathea Orbifolia:

 • Bladeren: Groot, rond en zilverachtig met groene strepen, waardoor ze lijken op artistieke schilderijen.

 • Grootte: Matig groeiend, waardoor het ideaal is voor binnenshuis en kleinere ruimtes.

Calathea Orbifolia Verzorging:

 1. Licht: Helder, indirect licht is ideaal. Vermijd direct zonlicht, dat de bladeren kan beschadigen.

 2. Water: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar voorkom dat de plant in water staat. Gebruik lauwwarm water.

 3. Luchtvochtigheid: Calathea's houden van vochtige lucht. Regelmatig sproeien of plaatsen op een schaal met water kan de luchtvochtigheid verhogen.

 4. Temperatuur: Ideale temperaturen liggen tussen 18-24°C. Bescherm tegen tocht en koude temperaturen.

 5. Voeding: Geef tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) maandelijks een uitgebalanceerde vloeibare meststof.

Calathea Orbifolia plant kopen

  No products found.

Calathea Orbifolia Stekken:

 • Snijd gezonde stengelsegmenten af en plant ze in vochtige potgrond. Plaats ze in een warme, vochtige omgeving om wortels te ontwikkelen.

Calathea Orbifolia Bruine Randen:

 • Bruine randen op de bladeren kunnen wijzen op te veel direct zonlicht, lage luchtvochtigheid of water van slechte kwaliteit. Pas de verzorging aan om dit te corrigeren.

Calathea Orbifolia Verzorging:

 • Bodem: Gebruik een goed doorlatende potgrond met organisch materiaal.

 • Verpotting: Verpot de plant om de paar jaar om de grond te vernieuwen en ruimte te bieden voor groei.

Populaire planten

Creëer Je Eigen Terrarium: Een Stukje Natuur Binnen

Heb je altijd al een eigen kleine groene oase willen creëren, maar weet je niet waar te beginnen? Een DIY terrarium is de perfecte manier om een stukje natuur in je leefruimte te brengen. Met een terrarium kun je een miniatuurtuin bouwen in een glazen container, waardoor je een laag onderhoud, mooi en levend stuk decor hebt om van te genieten.

Luchtzuiverende Planten

Ontdek de wonderen van luchtzuiverende planten die niet alleen je huis opfleuren maar ook bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Verken onze uitgebreide gids over onze top 10 luchtzuiverende planten, hoe je voor ze moet zorgen, en hoe ze kunnen bijdragen aan een schonere en frissere lucht in je huis. Laat je inspireren en transformeer je leefruimte in een groene, schone oase.

Kunstbloemen Kopen of Kunstboeket Kopen

Kunstbloemen brengen vreugde en schoonheid in ons leven. Ontdek de beste plaatsen om kunstbloemen of boeketten te kopen voor die speciale gelegenheid of gewoon om je dag op te fleuren. Van romantische rozen tot vrolijke zonnebloemen, vind de perfecte kunstbloemen om je gevoelens uit te drukken. Onze gids biedt tips over het kiezen van het perfecte boeket en hoe je voor gesneden bloemen moet zorgen om hun schoonheid te behouden.

DIY Terrarium

Duik in de fascinerende wereld van DIY terrariums en terrariumplanten. Leer hoe je je eigen mini-ecosysteem kunt creëren met onze stap-voor-stap handleidingen en ontdek welke planten het beste gedijen in terrariumomstandigheden. Of je nu een doorgewinterde tuinier of een beginner bent, ontdek de vreugde van het creëren van je eigen terrarium en breng een stukje natuur in je huis.

VOORDELEN VAN PLANTEN IN JE HUIS

Het hebben van planten in huis gaat verder dan alleen esthetiek. Ontdek de talrijke voordelen van planten in je huis, van luchtzuivering en vochtregulatie tot het creëren van een rustgevende en aangename sfeer. Of je nu een groene duim hebt of op zoek bent naar gemakkelijk te verzorgen plantenopties, zoals de verfijnde Aglaonema Silver Bay, de opvallende Alocasia Zebrina en de tropische Bananenplant, onze gids onthult hoe je kunt profiteren van het toevoegen van een vleugje groen aan je leefruimte.

Jouw Maandelijkse Dosis Planteninspiratie
Van de nieuwste trends in huisplanten tot handige verzorgingstips, en van exclusieve aanbiedingen tot inspirerende DIY-projecten. Abonneer je nu en laat je elke maand inspireren om je huis te transformeren in een groene oase van rust en schoonheid.
 • Rechtstreeks vanuit de kweker
 • Binnen 3 werkdagen in huis
 • info@bloempassie.nl
© 2023 gemaakt door label111.nl all rights reserved KVK: 90084683